2018-07-31
聽人講得多好抵食所以早早就走去book位啦, book咗位門口都有好多人喺度等緊位,真係好爆場!!鍾意食辣一定要揀麻辣湯底,係台式鍋嘅一部份又有鴨血。$158呢個價錢,其實我冇特別期望好高,點知上到去之後真係超驚喜, 係個心不停諗點解可以咁抵咖??!!揀料得一張order紙係可以揀牛肉同埋海鮮類,藍色嘅無骨小牛排係最好食嘅, 紋理又靚, 厚薄適中, 牛味不重但勝在鬆化, 不會是爛肥牛!其他全部都係喺出面自己自取, 自己夾嘅時候覺得佢比起一般火鍋餐廳還要多款式,應該有嘅都有, 少見如 沙掹魚, 火箭魷,扇貝,冰豆腐,油炸鬼,冰嘅稻香庭烏冬都有。原來沙掹魚打邊爐係咁好食咖😍 又滑, 又甜, 一定要試呀。火箭魷 係非常鮮甜, 同沙掹魚一樣係想連續要食幾件。好多類型嘅丸都係比較少見, 又有醉雞 , 滑牛。一定唔會悶親你。再睇睇飲品有啤酒汽水等,仲有七八款自製飲品果汁,糟朽玫瑰花茶菊花茶可以自己炮製非常驚險。其實最後仲有即整pancake , 多款雪糕, 甜品 同生果,不過又飽又滿足嘅情況下,真係食唔到咁多。
鍾意食辣一定要揀麻辣湯底,係台式鍋嘅一部份又有鴨血。
揀料得一張order紙係可以揀牛肉同埋海鮮類,
原來沙掹魚打邊爐係咁好食咖😍 又滑, 又甜, 一定要試呀。
火箭魷 係非常鮮甜, 同沙掹魚一樣係想連續要食幾件。
好多類型嘅丸都係比較少見,