觀塘工業區既西餐廳愈開愈多,而且很多都風評不錯,係Open rice search 見到魔膳工房呢間好評不錯於是便抱著試好野既心情去一試星期六晚上不用排隊或預約就有位,以為是一小確幸見到食物賣相亦很吸引是晚點了三款餐廳推介的食物,首先是一上枱賣相不錯,泰式汁酸酸甜甜很開胃,但蝦是冰鮮蝦,濃濃雪味;蘆筍頗苦,但爽口,混埋泰式汁所以都不難入口。沙津菜雪得不夠凍,接近室溫,小失望。主菜點了豬手份量很大,顏色烤得很靚,但用刀一切就知中伏,因為肉質爆硬,豬皮韌,細看豬皮上滿是豬毛,最愛豬皮的我都唔想擺落口😪😪😪豬手食落只有鹽味,落鹽重手得制變得很咸,都係果句>>不新鮮!最值得讚是薯角熱辣辣很脆👍🏻兩分是俾薯角。最後上枱是意大利飯,劇伏之選!帶子有雪味都算,仲要凍,一食就知煎起擺左好耐,飯就夠熱,但是飯還飯汁還汁,味道分離,當然d雜菌都係食得出臨上碟先至伴落飯到,所有味道都冇融和在一起,所以蘆筍係呢碟飯度完全發揮到本身苦味,苦到搶曬風頭。呢碟好似拼盤咁將所有食物拼埋一起,各有各味,除了飯熱其他都是凍的。完全值得一星既榮譽🤢🤢餐湯餐包平平無奇,最後想講一講餐飲凍檸茶,完全激起了我心中
觀塘工業區既西餐廳愈開愈多,而且很多都風評不錯,
於是便抱著試好野既心情去一試
星期六晚上不用排隊或預約就有位,以為是一小確幸
見到食物賣相亦很吸引
是晚點了三款餐廳推介的食物,
首先是
泰式鮮果蝦球蘆筍

主菜點了
德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁

豬手份量很大,顏色烤得很靚,但用刀一切就知中伏,
最值得讚是薯角熱辣辣很脆👍🏻兩分是俾薯角。

香煎帶子雜菌黑松露意大利飯

最後上枱是意大利飯,劇伏之選!

餐湯餐包平平無奇,

最後想講一講餐飲凍檸茶,完全激起了我心中大浪🌊🌊!好似係大陸飲既一般,本小姐確信茶底價位一定頗低,而且很環保煲完又煲,豪氣的是糖水加得完全不小氣!完全蓋過茶味同檸味,一口便將我KO, 真心難飲過水。係香港能夠將檸茶做到咁既質素真係好難得。

是次消費5百元,但食物質素差十條街,應該唔會再有幫襯的機會💁🏻
2017-08-19