2014-08-01
男朋友知我對蕃茄情有獨鍾, 所以帶左我黎呢間主打蕃茄料理嘅餐廳。抱住好大期望入去; 十分滿意地離開!! 當日4點左右入到餐廳叫左佢地個下午茶2人套餐: 滑蛋蕃茄湯螺絲粉、一碟小食 (香草雞翼, 雞軟骨餃子, 炸芝士條)及2杯餐飲。落左單無耐, 一碗超大碗嘅滑蛋蕃茄湯螺絲粉放左係我地中間, 份量真係嚇親我!! 普通蕃茄湯係淡淡嘅紅色, 會隱約見到湯入面有啲咩野。但係呢個蕃茄湯濃到係完全實色透唔到入去裡面, 同埋係感覺到佢地有啲蕃茄已經煲到有啲溶。單係超濃郁嘅蕃茄味已經但回一半票價!!而配料方面亦十分豐富, 有原粒蕃茄、煮到又林又入味嘅牛腩、冬菇、一咬就爆湯嘅豆卜、貢丸、蟹柳同埋滑一滑嘅滑蛋。而小食方面, 雖然我覺得個雞翼有小小多油得滯, 但係味道唔錯同埋一種有泰國風味嘅香草味。而雞軟骨餃子同炸芝士條都唔錯無咩特別。咁嘅份量, 咁嘅質素都只不過係$92真係抵到不得了!! 但係如果唔係咁肚餓的話其實我唔太建議叫呢個下午茶2人套餐。因為份量真係太多喇, 真係要衡量下係米真係食得晒先好叫, 如果唔係浪費就唔好啦。