2020-03-31
抗疫又如何, OT 是人生.... 又焗又湿, 情景又灰... 但托OT 洪福, 近宵夜时段返而订到位!!反智新例下, 餐厅都做得好足, 人与人都分很开, 但间时都会听到老板、店员、唔同枱客人, 互相搭讪讲笑, 气氛仍然好好, 只难为佢地生意难做... 先来个冷稻庭乌冬爽爽 (之前介绍过, 唔再多讲)Daily special 有汁烧日本乌贼当然要试试, 海鲜多多都无问题!! 惊喜烧汁唔会好多好甜, 烧到有微焦但少少㶶味都没有, 而且乌贼 (系原只) 爽身鲜味, 火候掌握得非常好 新鲜沙律菜加沙沙柠檬汁系洗口腔好细心嘅配搭 今晚到来, 其实最想揾今期好「红」的「虾仔」为自己打打气!! (大心急要食, 影到 out 晒 focus =.=")的确, 食得我好满足! 唔单止大, 仲甜鲜, 加埋大大块虾膏 (老板话虾膏系bonus唔好周围同人讲)餐厅仲好好比 Yellow Discount, 但既然支持得, 差少少唔多啦!! 看似食好少, 但都饱到上眼眉, $500 松啲, 美味、支持!!!
先来个冷稻庭乌冬爽爽 (之前介绍过, 唔再多讲)