2018-07-19 560 浏览
上年小女子到澳洲旅遊時發現當地十分流行一種superfood - Acai上網搵下呢粒莓..佢嘅好處真係多到嚇親人..但番到黎香港又唔係好見到..又或者我去親嘅區域都冇啦最近諗住搵下公司附近有咩好野食..一搵之下就見到Supabowl...今日同同事係附近走走,順道過黎望下但事實又點會齌望...邪惡嘅我當然叫埋同事一齊試食由於已經食完午飯...所以叫左個細supabowl 加 almond butter我估收銀機前位男士係店主非常有禮貌亦好細心咁幫我地包好我地兩杯supabowl由店舖番到公司大概10分鐘步程..幸好番到公司都未溶試一試個almond butter.. 其實之前係澳洲試過..覺得真係好好食今日supabowl 個almond butter 令我想問老闆可唔可以賣一罐比我XDDDDDD個巴西莓沙冰同水果都帶微酸但唔會酸到入唔到口亦唔會太甜食完好似真係會年輕十年, 精神番哂黎下次會去買碗大嘅當午餐
上網搵下呢粒莓..佢嘅好處真係多到嚇親人..
但番到黎香港又唔係好見到..又或者我去親嘅區域都冇啦
今日同同事係附近走走,順道過黎望下
但事實又點會齌望...邪惡嘅我當然叫埋同事一齊試食
我估收銀機前位男士係店主
非常有禮貌亦好細心咁幫我地包好我地兩杯supabowl
由店舖番到公司大概10分鐘步程..幸好番到公司都未溶
個巴西莓沙冰同水果都帶微酸但唔會酸到入唔到口亦唔會太甜
食完好似真係會年輕十年, 精神番哂黎

下次會去買碗大嘅當午餐

2018-07-19
5 分钟 (外卖自取)