2017-05-31 313 浏览
出嚟做嘢之後,就會發覺好多人都好自私,為求達到目的,會不擇手段。已家睇番,會覺得讀書時期嘅朋友真係最好!佢地往往都會出自真心幫你,真心為你好。已家有時放工,幾個朋友一齊出嚟講吓公司啲八婆事,就係我最relax同開心嘅時光今次我地㨂咗呢間係山林道嘅酒吧把酒談心地點都幾方便。入面燈光比較昏暗,顯得特別有情懷。一坐低未叫嘢食,就會奉上花生。可以一路食住花生睇㨂咩嘢食,感覺特別relax嚟到酒吧,開酒飲是常識吧。三個女仔叫咗一枝Sauvignon Blanc ,加分位係佢連酒杯都雪過,你懂的,白酒唔夠凍就唔好飲。佢呢枝酒唔會酸,味道有少少甜,啱晒我地呢啲港女同埋已家餐廳做緊優惠,開酒仲可以㨂送串燒拼盤!初頭以為送嘅應該細細盤啦,點知一上枱。嘩,原來份量都唔少,而且種類亦非常多,有蝦、雞皮、雞軟骨、秋葵等等,一路食,一路飲,真係可以暫時放低番工嘅唔開心。見到隔離枱啲生蠔好似唔錯,我地幾個港女見價錢唔貴,而且又咁啱開咗枝白酒。既然咁多巧合,所以我地都叫咗set嚟試吓最有驚喜係海膽蟹子生蠔,加拿大海膽一啲都唔腥,配上爽膽嘅蟹子同鮮味十足嘅法國生蠔一齊食,口感好豐食不過我鍾意再加少少檸檬汁一齊食,食落

今次我地㨂咗呢間係山林道嘅酒吧把酒談心
地點都幾方便。

入面燈光比較昏暗,顯得特別有情懷。

不過我鍾意再加少少檸檬汁一齊食,食落味道更加fresh!

另外我地仲叫咗個意式辣腸Pizza, 餅底比較薄,所以食落都比較脆身。本身唔太喜歡厚pizza, 所以呢款啱晒我

如果去飲嘢,有時真係覺得尖沙咀果邊太多人同比較吵,如果想靜靜地飲嘢傾計,我覺得呢到都係一個唔錯嘅選擇
2017-05-25