2019-08-09
今日我同個friend兩個人嚟到元朗搵食順便慶祝生日。係openrice 睇到好多大讚,所以憑信心一試,原來呢間舖已經好耐,只係之前轉過名。員工們都好健談,好似左鄰右舍既街坊咁。本身職員建議我哋食套餐,但因為實在太熱唔太想食粥,所以放棄了。不過如果冬天黎,一定好滋味,我見隔離枱既粥又大鍋又多料的。最後我哋叫咗個炒蜆粉絲,但冇晒蜆,不過職員提議轉花甲,結果仲好味呀!我哋將啲花甲拆曬肉先,職員仲讚我哋醒🤣🤣😂之後就叫左好多款不同既串燒,其實舖面細細,但種類真係好多元化。最推薦既係雞全翼外脆內滑🤤仲有鰻魚燒燒得剛剛好,完全唔係壽司舖果種,而係新鮮白鱔,肉質無燒過頭,仲保持到肉汁豐富到,好似食緊新鮮燒魚。仲叫左燒翠玉瓜,鴨胸肉,司華力腸,比較基本既款式。但不得不提牛舌,又大塊又爽口,仲唔會有陣so味。同埋茄子都係超超超好味的,茄子迷不可錯過啊。啤酒仲買一送一優惠,同朋友叫兩三round 把酒言歡既好介紹。
最推薦既係雞全翼外脆內滑🤤
仲叫左燒翠玉瓜,鴨胸肉,司華力腸,比較基本既款式。
但不得不提牛舌,又大塊又爽口,仲唔會有陣so味。
同埋茄子都係超超超好味的,茄子迷不可錯過啊。