2015-06-09 1304 浏览
朋友介紹下, 聽說這間小店是由一對情侶放棄高薪厚職而創業的今晚路過, 眼見竟然無人排隊, 便找友人一箭衝左入去晚上的BEANS 在柔和燈光下, 顯得整間店舖都好溫暖呀~~我地叫左兩個一個意粉跟沙拉, 同埋ALL DAY BREAKFAST, 最後一個甜品這個凱撒沙拉好簡單, 只有最普通的麵包, 生菜和芝士粉, 但勝在生菜夠新鮮, 和少少沙拉油混合, 食到碎碎的聲音, 有時簡簡單單, 已經好滋味主菜: 軟殼蟹意粉, 以圖所見, 軟殼蟹遠較想像中大隻, 亦有加上最愛的菇菇和黑胡椒, 一上枱已經好香好香個人不喜辣, 黑胡椒香得黎, 出味, 亦無太辣的味道, 不會遮藍菇菇汁的CREAMY味, 軟殼蟹爽身, 唔錯, 係焦左少少, 但可能亦有D 人鍾意燶D 既主菜2: All Day Breakfast 這個令我實在很苦惱, 因為五花八門, 究竟咁多樣野, 食邊樣邊樣先好!! 你話邊樣先好!!!BEANS 始終有主打甜點, 所以整碟最出色始終係DONUT, 炒滑蛋和菇菇都好唔錯 (對, 我就是偏心菇菇, 哈哈哈), 腸仔就好一般,  煙肉好乾身, 蕃茄就煎耐左少少, 好散茄汁豆就是對得起茄汁豆的味
朋友介紹下, 聽說這間小店是由一對情侶放棄高薪厚職而創業的
今晚路過, 眼見竟然無人排隊, 便找友人一箭衝左入去

這個凱撒沙拉好簡單, 只有最普通的麵包, 生菜和芝士粉,
主菜: 軟殼蟹意粉,
主菜2: All Day Breakfast
炒滑蛋和菇菇都好唔錯 (對, 我就是偏心菇菇, 哈哈哈),
腸仔就好一般,  煙肉好乾身, 蕃茄就煎耐左少少, 好散
茄汁豆就是對得起茄汁豆的味道, 煙三文魚就是對得起煙三文魚的味道
甜品: 其實呢個先係主打,
隔離枱D 女仔望住我地呢個, 佢地都話好後悔無叫到, 嘩哈哈哈
結實的雪糕. 熱辣辣新鮮的窩夫, 超甜的士多啤梨, 恰到好處唔太酸的士多啤梨
五星級的美味級數
價錢上, 這荃灣區的小店來說, 是偏貴了一點, 但它勝在令人有幸福, 溫暖的感覺
 幸福, 溫暖在哪??
一口窩夫, 一口士多啤梨,  一口雪糕
輕輕抬頭看見向我微笑著的牆燈,
在微小的地方上著眼, 我相信這就是這店的優勝之處