2018-01-02 221 浏览
放工經過尖沙咀,又係時候搵嘢食。今日想食西餐廳、而且有一個輕鬆的時間可以傾計。搵咗好耐,留意到有間咖啡店,而且係用Snoopy做主題。好似好特別,而且可以滿足童心未泯的我。同男朋友入去,侍應就好有禮貌咁樣帶我地去到2樓。一到去有好多好多snoopy的擺設,擺咗喺櫥櫃剪放。有好大個charlie同佢D朋友,半米高嘅模型放喺度。好興奮就走埋去會同佢哋影相。相信大人小朋友見到都會好興奮。一邊仲有電視,不停咁樣播放snoopy卡通片。不過係唔會開聲,因為想正整地比客人享受下傾計嘅時間。不過唔使擔心,因為有中文字幕,大家依然可以同男朋友,或者小朋友觀看。所以絕對唔會悶,又唔會驚無話題。一路睇就可以會回味童年記憶。餐牌就有啲簡陋,我哋叫咗一個燒汁肉眼牛扒五成熟,配薯條。整體來說唔錯,有一般西餐廳的水準。一個菠菜汁意粉,好可惜因為當時手有啲震,所以唔太清楚。其實呢一套意粉幾好食,有香香嘅橄欖油、而且恰到好處菠菜味,有帥帥的綠色,感覺非常良好。最後我哋叫咗一壺熱情果茶分享。茶杯都係用咗snoopy主題,非常可愛。不過我自己都係喜歡用玻璃杯整體經驗,非常唔錯。最後放閃,發一下同男朋友甜蜜照。

搵咗好耐,留意到有間咖啡店,而且係用Snoopy做主題

整體經驗,非常唔錯。

最後放閃,發一下同男朋友甜蜜照。