2010-05-11
留意左呢間餐廳好耐, 不過一來遠, 冇人陪我食, 兩來個個都話要排隊, 令我有點兒郤步.咁岩dad話想黎呢頭食飯, 咁就試下呢間啦~放左工3點去到, 見到有人係門口排隊咁, 拿拿聲去拎飛仔先~~之後周圍行下~不過估唔到5分鐘都唔使, 就入得, dad都未到添... 唯有入去坐, 睇下個menu.waiter安排我近門口坐, 是但啦, 眼見其實全餐廳都仲有好多人, 我坐既其間, 不斷有客入黎等到dad到, 叫左個1) Focaccia with Chesse ($9)普普通通啦, 我鍾意佢既芝士, 但覺得個包乾左少少~2) Soria with Chicken ($24)正正正~~ 好鍾意佢濃濃既汁, 雞肉需有少量肥膏, 但唔會好油, 飯唔係白飯,係有做過工夫既~ 最後既芝士粉~~ yoyoyo, 梗直係正到爆~~3) Glazed Escargots ($20)佢既盤好得意, 田螺好油, 不過岩岩好可以配埋好乾既芝士包之後仲加多個煙三文魚菠菜意粉($26)冇乜汁, 好乾, 意粉偏硬, 不過煙三文魚份量幾多, 我都係鍾意焗飯多好多~~飲品吧 ($12@) 任飲既, 除左nescafe既
咁岩dad話想黎呢頭食飯, 咁就試下呢間啦~
等到dad到, 叫左個
1) Focaccia with Chesse ($9)
普普通通啦, 我鍾意佢既芝士, 但覺得個包乾左少少~
2) Soria with Chicken ($24)
3) Glazed Escargots ($20)
佢既盤好得意, 田螺好油, 不過岩岩好可以配埋好乾既芝士包
之後仲加多個煙三文魚菠菜意粉($26)
飲品吧 ($12@) 任飲既, 除左nescafe既朱古力,milo,mocha, etc外, 仲有幾款茶包, Sri Lanka 既蜜桃茶, 蘋果茶, 茉莉茶, LIPTON既YELLOW LABEL, 烏龍茶 ETC.... 另外, 有個位係熱水,冷水, for大眾. (正正正)
我試左佢既
mocha: 一般
朱古力: 偏甜
milo: 都係偏甜, 但冇朱古力咁甜
蜜桃茶&茉莉茶: 好香, 不過可能熱水唔熱, 所以加少少糖都出味d
實在太飽, 甜品都試唔到, 唯有下次啦~~
兩個一食到飽飽都只係$103, 仲要唔使加一, 服務態度都ok, 我本來想外賣個焗飯返屋企, 但原來外賣要自備盒仔架~~ 想外賣既朋友仔, 請注意~~