2018-10-24
今日同小鮮肉老公放工專登去一間好有香港味道的扮大排檔餐廳食飯😂四周圍嘅佈置非常特別而且又有特色🤗完全好似去咗舊香港咁!一路食飯嘅時候見到好多妹妹仔喺度打卡~~~~而且飯市嘅時候成場爆曬,可想而知呢間餐廳都幾有人氣~椒鹽鮑魚:大件夾抵食,唔會食到大大嚿炸粉,而且椒鹽唔會蓋左鮑魚本身的鮮味,相反鮑魚入味得來又彈牙~火候控制得啱啱好士多啤梨骨:😝一食落去簡直驚為天人,本來諗住都係中式牛柳嗰啲味👅點知一食落去真係有濃郁的士多啤梨味,鮮果入菜令到排骨多了一份清新,而且甜甜酸酸咁樣非常開胃!!呢個飯其實我諗左好耐~因為佢嘅和尚炒飯🙄人妻心諗乜和尚食肉嘅咩😝😝不過最後因為個名咁特別所以都叫咗~食落去嘅時候粒粒分明而且炒到金黃色~配上蔬菜粒肉碎!最特別係佢仲有脆米!實在非常特別😘😘咬落去有口感之餘更有鑊氣💕💕💕💕總括而言呢間鋪頭簡直要進入非物質遺產!人妻好希望將來生左小小B嘅時候~都可以比佢試吓香港傳統嘅大排檔