今晚一行人預早慶祝做冬特別去食意大利菜, 見到食評有六十幾個一間餐廳應該都冇揀錯, 因為我地有三人侍應介紹四人餐A 既時候,我有猶豫就怕份量太多食唔曬,後來發現其實呢個想法係好多餘。第一道菜係有番茄再加上蒜蓉包味道算係唔錯跟住就有個「雞鵝肝醬」搽麵包, 奇怪之下 問侍應 點解唔係用傳統鵝肝醬而要用雞鵝肝醬? 解釋就係因為鵝肝醬做法殘忍所以就用雞鵝肝醬去代替, 雖然我唔明點解加咗雞就唔殘忍, 不過算啦都係講番個味道, 雞鵝肝醬確係幾好味, 可惜麵包分量比較少,用左一半已經無曬麵包。 牛骨髓肉餃, 味道都係一般唔覺得太特別紅菜頭絞碎造既餃子, 入口淡而無味 好似食 粉皮咁黑毛豬扒肉汁實在太少,切出來比較乾, 味道都係一般, 坦白講我有d失望銀雪魚中規中矩, 分量實在少得可憐, 基本上每人一小口就已經冇曬呢個火腿蛋做既沙律普普通通, 普通到記唔味道係如何。最後來兩個甜品 雲呢拿雪糕咖啡之類, 我地你眼望我眼初頭以為四個 分量會係有多, 依家見到得兩個 , 都唔知點分。。 真可憐買左單, 洗左一千銀行出門口一陣冷風吹過,原來肚裏更空虛, 大家不約而同都話要 去食雲吞麵補數, 呢個意大利餐 真係
第一道菜係有番茄再加上蒜蓉包味道算係唔錯
牛骨髓肉餃, 味道都係一般唔覺得太特別
紅菜頭絞碎造既餃子, 入口淡而無味 好似食 粉皮咁
呢個火腿蛋做既沙律普普通通, 普通到記唔味道係如何。
買左單, 洗左一千銀行出門口一陣冷風吹過,原來肚裏更空虛, 大家不約而同都話要 去食雲吞麵補數, 呢個意大利餐 真係唔應該叫做意大利餐 ,叫意少利合適點
2015-12-17