2017-06-12
今日打三號風,返工無咩做,於是上網search 下有咩食。見到呢間係附近緬甸野又少食,於是同同事都想試下。十二點半夠鐘放晏出發,行左十幾分鐘係轉角位揾到。間鋪兩張台四個位,等左一陣入去,老闆娘好nice好招哹。無帶傘,一入去坐底就落雨,感恩!好,講返正題,我地四個都叫左碗招牌米線,我同另外個同事就另加一換蕃茄撈面和咖哩薯仔餅share。簡單的講:1)米線:夠大碗,女同事好飽,我就岩岩好。個味岩我,漁湯味濃,加上其他香料都好配。2)撈面:個味幾清,有茄味,喜歡食辣的朋友可加辣椒粉,我就加少少都覺得夠。3)咖哩薯仔:有的異國風味,唔似泰國,又唔似馬拉,幾特別,大碗,佢個豆餅係我個人最愛。4)羅勒子凍飲:酸得來可解辣又解渴。四位埋單$22x 感想:大碗,好味,抵食,老闆娘nice! 建議老闆娘可另加肉類小食等比喜歡食肉的朋友叫同米線一齊食!
簡單的講:
4)羅勒子凍飲:酸得來可解辣又解渴。
四位埋單$22x