2020-08-18
今日打3號風球 天文台話夜啲會改8號風球所以同男朋友嗱嗱聲去附近買杯奶茶然後返屋企Netflix and chill平時係鍾意飲黑糖珍珠奶茶或者奶蓋珍珠奶茶... 但呢排真係好放肆咁食嘢 所以都要節食一下 一向我都好鍾意咖啡同茶 喺澳洲生活過幾年日日咖啡是常識吧 但係都係好掛住香港嘅台式奶茶店 但係今日決定轉口味 試一試呢個 碳燒奶茶 同埋 碳焙烏龍茶平時飲珍珠奶茶我都會叫無糖 但今次就叫微糖碳燒奶茶❤️ 唔會好甜 同埋我好鍾意飲落去有茶嗰種甘香嘅味道 下次我會試吓加埋奶蓋😋😋😋碳焙烏龍茶❤️男朋友就唔係好鍾意飲 但對於我呢個唔係太好甜野嘅人來講 我鍾意嗰種茶帶種甘味錦❤️❤️❤️ 唔會好瀉 但係我建議飲開甜野嘅人就叫返多啲糖分👍🏻
平時飲珍珠奶茶我都會叫無糖 但今次就叫微糖
碳焙烏龍茶❤️