2019-08-19
無意中搵到一間懷舊風既打邊爐,餐廳設計真係非常有心思,入面係一張張圓枱,由地板去到周圍既擺設,佈置得彷彿番到去七八十年代既舊式大排擋一樣,好好feel!🤩呢度有好多火鍋配料同埋湯底,我地叫左呢個花雕藥膳醉雞煲!而配料就叫左桂花蚌、黃喉、黑柏葉、蓮藕片、淮山、萵筍片、極級本地手切肥牛!呢度有好多款刺身可以嗌,我揀咗三文魚腩,好新鮮好正😍個花雕藥膳醉雞煲有半隻雞既份量,唔夠肉單點再加都可以,煲入面好多藥材配料,而花雕嘅酒味都岩岩好👍🏽極級本地手切肥牛大大碟,肉同脂肪分佈平均,食落無雪味,夠新鮮!桂花蚌好新鮮,食落好爽,好鮮甜。黃喉好大塊,比我平時打邊爐食到既大一倍有多!黑柏葉係佢地推薦既配料之一,大大塊!其他配料都好新鮮!飲品方面有好多選擇,我地叫左蜜桃🍑味既韓國燒酒!好小地方有得飲,甜甜地好好飲!呢一間除左食環境,佢地既野食都好出色!👍🏽
呢一間除左食環境,佢地既野食都好出色!👍🏽