2019-10-15
最近終於開始有點秋意, 令人都想認真打下邊爐。同朋友傾開, 又未試過台式麻辣煱,所以大家就提意黎試下這間凑凑煱。位於商場入面, 其實好少經過, 但去到見到又好企理整潔。 就門口既裝置就夠吸引, 值得一影。今次我地成7個人, 佢比左間廂房我地, 冇諗過佢地方幾大。我地叫左個3格煱,有:花膠美人湯, 龍蝦海鮮煱,麻辣煱。 真係值得一讚,好足料。 一坐底大家急不及待飲湯先。 每個湯都好鮮味,花膠, 龍蝦好抵食不特止, 麻辣湯既配料鴨血同凍豆腐仲可以任加, 真係齋食個煱都抵。當然,更係有再叫餸。 牛肉好新鮮, 丸冇膠感, 好好食, 仲有好新鮮既蔬菜, 好乾淨又大棵。 大家食得飽飽又好滿意。 最後仲有青梅果凍,真係令成餐飯好完滿。仲有抵讚係佢中間時會送一些沙冰比客人送下口既味再食, 真係好貼心。
今次我地成7個人, 佢比左間廂房我地, 冇諗過佢地方幾大。