2021-11-11 951 浏览
🏡一间好偏僻但曾经岀哂名多人排队嘅村庄式Cafe,高峰时期唔排翻一两个钟都唔洗旨意入到去。后来可能太过墟冚而受到压力,转左只系招待会员方式继续营业。今次预约黎到真系比较冷清,作为客人当然会觉得好舒服好写意,但企系咖啡店嘅角度谂,都好想会有多啲人专程黎拜访呢间值得更多关注嘅高质Cafe!🍝柠檬菠菜鸡肉意粉 $➒➑ 田园风调嘅Cafe 当然会serve 翻啲好green 好fresh 格调嘅食物。3款Daily Pasta 之中呢碟最吸引到我,煮法有啲类似青酱意粉,加入柠檬味道更清新同开胃。菠菜酱完全融入意粉之中,配上鸡胸肉同果仁碎感觉超级light 同健康。🥞酸种班戟配牛油果、鸡蛋、烟肉、沙律 $➊➊➑ 斋睇卖相又系好吸引😍成份pancake 好大份但一啲都唔觉得heavy。配料一啲都唔悭皮牛油果火腿同羽衣甘蓝都劲多,pancake 配蜜糖食就劲夹,超喜爱🤤☕️Fair Trade Black Coffee $➍➑🍵Houjicha Latte with Oat milk $➎➑呢度你嗌饮品可以免费畀你转荳奶燕麦奶或者杏仁奶,我拣左用燕麦奶冲嘅焙茶Latte,茶味好浓好香。秋天日子坐系窗边

🍝柠檬菠菜鸡肉意粉 $➒➑

🥞酸种班戟配牛油果、鸡蛋、烟肉、沙律 $➊➊➑

☕️Fair Trade Black Coffee $➍➑

呢度你嗌饮品可以免费畀你转荳奶燕麦奶或者杏仁奶,我拣左用燕麦奶冲嘅焙茶Latte,茶味好浓好香。秋天日子坐系窗边有阳光透射都唔会太热,望住舖外小小花园,同村内嘅放养猫仔玩玩,环境舒适度我畀100分。

食完野不妨参观一吓舖内零售小层架,摆左好多有机健康环保产品,爱护大自然嘅你必定会拣到一两件战利品😉

📍 Pimary
大埔汀角路大美督芦慈田村25号地舖