2023-03-24
🔅E for Egg🔅大圍🔅Cafe🔅嗰日同朋友踩單車之前去咗搵咗一間靚靚有好食嘅Cafe充飢,傾完計先至開始狂命踩單車🫶🏻🚲係大圍附近就有呢間 E for Egg,我勁鍾意食蛋系野😂(除左長洲食嚟食去都食唔到嘅是蛋)我地3個女仔一齊share,剛剛好🫶🏻🥪 雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司睇落去賣相超吸引,一睇到就已經叫呢一個😂🤭三文魚,份量都幾多,佢係放喺盒子吐司上面,所以一目了然~ 盒子吐司嘅麵包外脆內軟,加上蛋,唔會話太濕,拆散咗一齊分食嘅時候都依然見到材料好分明~ 蟹籽一粒粒~🍲 櫻花蝦豬軟骨茶漬丼(期間限定)豬軟骨炆得好冧身~肉質一啲都唔柴~但唔會話太多汁,加上粒粒飯、櫻花蝦、同飯素~再淋上茶,非常之夾🫶🏻我本身唔係非常喜歡茶漬丼,覺得茶同埋食物分開,但係呢一個我覺得幾好食 🍨 甜品!焦糖雞蛋布甸盒子吐司有驚喜!窩夫組成嘅盒子~上面加上甜甜嘅cream,好好味!焦糖味🫶🏻當然仲有咖啡同花茶!我地係要除鞋坐tatami ,記得準備好靚襪仔~好舒服~E FOR EGG網上訂座即賺Rice Dollars 網址: https://s.openrice.com/QrbS07yC500~u
我地3個女仔一齊share,剛剛好🫶🏻
🥪 雙重三文魚芝士滑蛋盒子吐司
🍲 櫻花蝦豬軟骨茶漬丼(期間限定)
🍨 甜品!焦糖雞蛋布甸盒子吐司
當然仲有咖啡同花茶!
我地係要除鞋坐tatami ,記得準備好靚襪仔~
好舒服~
E FOR EGG
網上訂座即賺Rice Dollars
網址: https://s.openrice.com/QrbS07yC500~uZ5MGAA
地址: 大圍城河道19-25號城河樓地舖
電話: 53470262
=====================
#hkig #hkfoodie #hkfood #hkgirl #hkcafe #hkcafehopping #蛋 #大圍美食 #大圍黃店 #大圍