2021-12-13
《角落咖啡廳》朋友話最近見到有間波希米亞風cafe 好靚,想去瘋狂打卡🤣 我就做攝影師啦!我地去到好好彩咗被安排坐喺望景既窗邊位😍 成個位都勁靚👍 同埋佢有一個吊櫈,好似鞦韆咁既打卡位~ 勁有少女心必影!🍭黑蒜帶子意粉($128)嚟到已經聞到好香~ 帶子有3粒左右,唔算大粒但煮得岩岩好!黑蒜份量好多🤣 一定要鍾意食蒜既人先點!因為蒜味真係好濃烈🤣 意粉質地偏硬,醬汁幾濃味下,要飲啲清清地既嘢balance 返🤣🍭金箔蟹膏蟹肉意大利飯($148)有少少金箔點綴係靚既!雖然話係蟹膏但唔太鹹~ 蟹肉都幾多下,意大利飯唔乾,幾唔錯~🍭生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕($68)幾欣賞佢有啲生酮既甜品~ 幫我減少下罪惡感!賣相好靚,上面有少少奶蓋,不過個人認為唔太夾🙈 就咁食味道都唔錯~~ 蛋糕咬落有少少芝麻粒~ 整體幾香滑~ 🍭生酮奶蓋桂花烏龍茶卷蛋($58)呢個卷蛋都幾大舊,都係有啲奶蓋喺上面,但呢個就夾到~ 卷蛋外圍如果可以軟身少少會加分!中間個cream 整得唔錯,清清地唔膩~🍭Strawberry Lychee Green tea ($52)🍭Chocolate ($53)點咗呢兩款嘢飲~ 水果茶
🍭黑蒜帶子意粉($128)
🍭金箔蟹膏蟹肉意大利飯($148)
🍭生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕($68)
🍭生酮奶蓋桂花烏龍茶卷蛋($58)
🍭Chocolate ($53)
點咗呢兩款嘢飲~ 水果茶清甜,淡淡地幾解膩!賣相都幾靚!朱古力呢款就可以轉oat milk~ 幾好飲!