2022-06-19
這間MONMONO位於尖沙咀山林道,係一間英倫復古藍色日法藝術餐廳,店面環境係以藍色為主題,我覺得好有英倫風格🤔,入到餐廳見到掛滿不同特別嘅藝術畫同立體畫,同埋餐廳擺放咗㗎好吸引嘅藍色復古歐式轎車😍,而佢嘅每一款係以精緻日法菜做賣點🤔,令到環境同食物更加特別,同時係餐廳有好多打咭位相當之唔錯!.前菜呢幾款前菜有風乾白毛豬火腿田園沙律 、蜜糖芥末汁是日餐湯.新鮮麵包,跟餐奉送,尤其是佢嘅是日餐湯係蘑菇湯都好清甜,好香菇香味道😙味道都幾好😋!.虎蝦意大利麵·明太子香蒜汁 $188呢款意大利麵賣相望著都好吸引🤤,聞到香噴噴蒜香味😙色香味俱全,虎蝦大大隻爽口又彈牙🤔,佢嘅醬汁非常之濃郁又美味😋,配咗明太子香蒜汁令到意大利麵索哂D醬汁更加好食!.稻庭手造冷烏冬,馬尼拉活蜆, 三文魚子酸汁 $208呢碗稻庭手造烏冬賣相都好靚😍,真係睇得又食得係以凍食主,用咗活蜆、文魚子、烏冬,每款食材都好新鮮😙,尤其是佢嘅活蜆味道鮮甜😋蜆肉又夠嫩滑,加埋D文魚子更加美味,同時佢嘅手造烏冬口感煙韌味道都幾好🤔,整碗嚟講我覺得相當之唔錯!.四紅果茶伯爵茶呢兩款茶係以茶包泡製,味道茶味都算過得去🤔,尤其是四紅果茶都好香
前菜
虎蝦意大利麵·明太子香蒜汁 $188
稻庭手造冷烏冬,馬尼拉活蜆, 三文魚子酸汁 $208
四紅果茶
伯爵茶
呢兩款茶係以茶包泡製,味道茶味都算過得去🤔,尤其是四紅果茶都好香果味😙,而茶味又唔會有澀味!