2021-09-21
做咗foodie咁耐,都未試過係第一個寫嗰間餐廳食評嘅人,等我今次就為依間新開嘅餐廳,寫下食評啦,呢間餐廳好有少女心,全間餐廳已粉紅色同藍色為主,仲有好多打卡位,裝修到幾靚。我係食晏晝,覺得個價位唔算貴,幾十蚊至到100幾十蚊都已經有選擇啦,喺旺角來講,都算係平價嘅選擇。湯係南瓜湯,而沙律菜就正正常常啦叫咗一個牛扒餐同埋一個蜆肉意粉餐。每一個餐都包沙律菜同湯同蒜蓉包!認真抵食,至於嘢飲如果想要嘅話呢就加$18就有啦。西冷牛扒配紅酒汁叫咗五成熟,真係啱啱好,俾大家睇吓幅圖就知啦,唔會有血水,牛味配埋紅酒汁,就絕配!蜆肉意粉呢個就真係建議鍾意食辣嘅蜆肉意粉先好叫啦,因為佢算係printer嘅,但辣得來又幾好食嘅,佢嘅蜆肉好新鮮,好香。而且意粉唔會煮得太冧,一個價錢有咁嘅質素,我一定會再返嚟食。我而家食就唔使等位,但我好肯定佢多啲人食之後一定會更加更加多人嚟排隊打卡。
湯係南瓜湯,而沙律菜就正正常常啦
西冷牛扒配紅酒汁
蜆肉意粉