今次想分享一間位於中環充滿峇里島風情既餐廳,環境好靚好舒服,有啲似真係去左印尼峇里島既感覺(我未去過但超想去啊😳),不過呢度真心好適合黎打下卡或者幫朋友慶祝生日🎂💓🌟Organic Weekend Brunch $348/guest (food only) + $98 Bellini Free Flow 呢個weekend brunch超豐富🥰前菜已經有五款可以同朋友一齊share😳仲有主菜同甜品🤩都真係食到幾飽哈哈~我地仲加左錢可以免費追加氣泡酒🥂-🔹All To Share🎈Calamari & Beetroot呢個個人就覺得麻麻地🙈佢係魷魚配上紅菜頭,但因為自己本身唔太喜歡食紅菜頭,感覺就真係好一般😳-🎈Island Fruit Salad有超多種唔同既生果🍏🍍食落酸酸甜甜,再加上辣椒羅望子同炒過既腰果,感覺好清新好開胃🙆🏻‍♀️-🎈Mussel Salad呢款青口沙律配上甜粟米🌽我都幾喜愛🥳最特別係佢用上辣醋汁,非常惹味!!-🎈Chicken Flatbread & Shrimp Tempura香烤雞肉薄餅食落好香口,而裡面的雞肉亦好入味😎至於炸蝦天婦羅炸得香脆,配上辣蛋黃醬感覺

🔹All To Share

🎈Calamari & Beetroot
Calamari & Beetroot

🎈Island Fruit Salad
🎈Mussel Salad
Mussel  Salad

香烤雞肉薄餅食落好香口,而裡面的雞肉亦好入味😎至於炸蝦天婦羅炸得香脆,配上辣蛋黃醬感覺好match🥰
🔹Main Course
🎈Seared Barramundi
Seared  Barramundi

香煎盲曹魚配上自家製紅咖喱汁,令到整個味道都提升了😝外層魚皮煎得香脆,但完全不影響盲曹的鮮嫩🤤😋
🎈Beef Rendang

Beef  Rendang

印尼招牌菜巴東牛肉其實係源於印尼西蘇門答臘島米南,巴東牛肉即係慢煮牛肉,係經過長時間既燉煮而且再加上唔同既香料,包括辣椒、月桂葉、豆蔻、洋蔥等,令到牛肉相當入味食落肉質亦好淋😚整體感覺來說主菜做得相當不錯💓
🔹Dessert
🎈Tropical Island Dessert Platter

最後係甜品拼盤,分別有椰子雪糕、熱情果布甸同埋焦糖香蕉蛋糕🙆🏻‍♀️最喜愛佢既甜品係椰子雪糕🤩裏面真係有一粒粒既椰肉,食落口感十足~至於其餘兩款甜品個人就覺得不過不失🙈
如果係想黎打卡,建議可以預先book定餐廳中庭的打卡位💛拍照超美的🥰
🔸Poem
📍中環雲咸街33號LKF Tower 5樓