2022-04-30
寶貝仔生日我就揀左打卡必到之の維港海景玻璃屋餐廳💎居高臨下,餐廳位於The One 20 樓,所以景色非常開揚,仲可以一覽維港靚景👍🏻大大嘅落地玻璃,採光度十足,晏晝去有Lunch set (2-course 都係$248),性價比CP值超高!呢個價錢好抵食,而且賣相真係相當唔錯🫶🏻Lunch set 💛前菜(法國包+牛角包)法國包表面望落去有d硬,但食落去入邊就偏向軟熟再加佢送既醬搽落去食都幾好味!牛角包就入口即溶🤩口感係勁正勁脆,目前食過最正既一個牛角包!頭盤田園青沙律,青蘋果•香橙油醋汁🥗牛油果都出色,啲醬汁酸酸甜甜幾開胃,整體係吾錯的烤南瓜湯 真係必試!都幾creamy吾會話好雜質,好香嘅南瓜味🤤真材實料嘅南瓜肉-💛主菜1. 美國西冷牛扒·甘荀蓉·紅酒汁🥩我地嗌左5成熟,平時食牛我都好少點汁,唔點汁會比較食到原先既牛的味道,咬落去口感好淋,仲有其他小配菜 (甘荀蓉同綠色既小荀仔)2. 法國鱸魚·西蘭花·牛肉薯蓉·烤肉汁煎得好香,魚嘅肉質都尚算鮮嫩,份量唔算多但加埋其他配菜就好足夠-🍮甜品朱古力心太軟·雲呢拿雪糕鍾意食朱古力既留心效果😂不過呢個朱古力嘅味道甜度適中,食得多都唔會覺
Lunch set
💛前菜(法國包+牛角包)
頭盤
田園青沙律,青蘋果•香橙油醋汁🥗
牛油果都出色,啲醬汁酸酸甜甜幾開胃,整體係吾錯的
烤南瓜湯
💛主菜
1. 美國西冷牛扒·甘荀蓉·紅酒汁🥩
2. 法國鱸魚·西蘭花·牛肉薯蓉·烤肉汁
🍮甜品
朱古力心太軟·雲呢拿雪糕
鍾意食朱古力既留心效果😂不過呢個朱古力嘅味道甜度適中,食得多都唔會覺得太過heavy。
整體黎講,呢間餐廳好岩去打卡,慶祝生日🎂週年紀念,仲有VIP房,食物質素唔差,景色💯 影左好多靚相
而且佢地仲有其他Set都可以去試架!性價比高🫶🏻