2023-09-22 37 浏览
好耐以前已經有留意到呢一間嘢㗎喇(⁠•⁠‿⁠•⁠)知道呢間餐廳嘅前身係喺ig度買熊仔蛋糕🫰終於開實體店啦!雖然舖頭喺砲台山,但係為咗朝聖,點都要去一次,café 內嘅佈置完全係充滿少女元素🥰粉紅色牆、花花鳥籠、摩天輪、雲燈座位週圍都放滿曬啤啤熊熊🐻可以畀你攬住嚟影相♥️蒲燒原條鰻魚炒飯鰻魚外層烤得香脆,再以獨特的蒲燒醬汁烤製而成,具有甜甜&微微焦糖風味。鰻魚嫩滑既質地和濃郁的魚肉味道,同炒飯(米飯)和其他配料相結合,產生一種層次感。炒飯ga米粒經過煮熟同炒煮,再與鰻魚一齊翻炒,其吸收左蒲燒醬汁的風味,每一啖都能品嚐到鰻魚&米飯結合。明太子忌廉意大利粉🍝味道鮮美獨特,其主要食材包括明太子、忌廉、意大利面等。大大粒既明太子系鱼子醬既變種,其味道咸香濃郁,放滿曬成個意粉,而每一條意粉都沾滿明太子;忌廉就令菜品更加丝滑细腻。伯爵茶啤啤mousse睡眠熊:一睇個外表已經覺得好可愛🫰熊仔嘅質地望落去真係有啲毛絨絨嘅感覺㗎🥰慕絲口感細滑千語星晨✨呢一杯嘢飲真係靚到爆😍由橙汁、菠蘿汁丶蝶豆花汁調製而成😍仲有熊仔造型嘅冰係杯面,入口濃濃嘅菠蘿味又唔會太甜Cakebearbear北角電氣道233號城市花園商
好耐以前已經有留意到呢一間嘢㗎喇(⁠•⁠‿⁠•⁠)
知道呢間餐廳嘅前身係喺ig度買熊仔蛋糕
🫰終於開實體店啦!
粉紅色牆、花花鳥籠、摩天輪、雲燈
座位週圍都放滿曬啤啤熊熊🐻可以畀你攬住嚟影相♥️

蒲燒原條鰻魚炒飯

明太子忌廉意大利粉🍝

忌廉就令菜品更加丝滑细腻。

伯爵茶啤啤mousse睡眠熊:

一睇個外表已經覺得好可愛🫰
熊仔嘅質地望落去真係有啲毛絨絨嘅感覺㗎🥰慕絲口感細滑

千語星晨✨
呢一杯嘢飲真係靚到爆😍由橙汁、菠蘿汁丶蝶豆花汁調製而成😍
仲有熊仔造型嘅冰係杯面,入口濃濃嘅菠蘿味又唔會太甜

Cakebearbear
北角電氣道233號城市花園商場第10座地下G45號舖