2019-04-25
一向都係打邊爐嘅fans,之前係OpenRice見到呢間餐廳好多好評,今日終於嚟朝聖一下!餐廳充滿北京風味,裝修盡顯老北京特色,無論牆壁、枱凳以及餐具都充滿濃厚嘅老北京特色,我尤其鍾意餐廳入面嘅牌匾,非常適合打卡!呢間餐廳好抵食,二百幾蚊就可以任食放題,而且菜式豐富,味道仲好新鮮!無論係牛肉、雞肉、鵝腸都非常一流!而且佢嘅肉類種類好多,要肥要瘦咩都有!湯底係佢一大賣點,佢同外面餐廳好唔同,佢會用自家燉嘅養生湯底,我哋今次叫咗烏雞桃膠湯同埋麻辣湯底,烏雞桃膠湯係廚房新鮮燉,吾係大眾湯底,所以原汁原味,可以就甘飲!鮮味十足!麻辣湯底入邊仲加咗好多鴨血 !鴨血口感嫩滑,非常好食!仲有好多海鮮俾你揀,例如蝦、蜆、魷魚同埋元貝俾你揀!啲蝦仲係用竹籤嚟吉着,方便進食!另外蔬菜係自助式,見到雪櫃擺咗一盤盤新鮮蔬菜!飲品都係自助式,有好多飲品選擇,尤其佢有楊協成涼粉,下火一流!
麻辣湯底入邊仲加咗好多鴨血 !鴨血口感嫩滑,非常好食!
另外蔬菜係自助式,見到雪櫃擺咗一盤盤新鮮蔬菜!