2023-12-27 22 浏览
我哋搵到牛頭角有一間打卡聖地台灣夜市餐廳春禧小館😍滿足自己當去左台灣😂😍餐廳環境設計好少女可愛文青☺️有大塊花牆打卡一流,有窗邊座位嘆下珍珠奶茶🧋望下風景,露天雅座更一幅以霓虹燈做嘅台灣特色圖案&字句、好吸晴、打卡超正,文字更突出出台灣小吃文化台灣嘅特色同風味☺️介紹下當日我地既美食😋古早滷水雞翼台灣麵+紅燒牛肉湯底雞翼充分吸收滷汁好入味,肉質嫩滑,刀削麵條口感細緻彈牙配上濃郁紅燒牛肉湯底,味道好豐富獨特~皓皓不停舉大拇指👍😂古法冬瓜鴨腿湯飯用鴨腿熬製既香味濃郁冬瓜湯系凍冰冰嘅天氣下非常暖胃🥰台灣惹味滷肉飯十分有傳統台灣口味😍啖啖香味肉汁送飯一流😋仲有夜市小食擺盤😍豐富整齊。椒鹽花枝丸外皮酥脆,內部彈牙鮮嫩,配上椒鹽粉末,好有台灣夜市嘅回憶~地瓜QQ 同黑糖麻薯十台灣出名嘅甜點,外形圓轆轆,顏色鮮艷,口感Q彈,味道超好味😋夜市脆炸鹽酥雞外脆內嫩香,肉汁豐富鎖住系入邊🥰仲有小朋友最鍾意既炸地瓜條😂 個小食拼盤超豐富我地食到飽晒,皓皓仲同店長讚野食好好味😋👍當然點少得台灣飲品🥤同埋岩小朋友飲芝士奶蓋紫薯鮮奶紫色好吸睛,香滑既紫薯加埋芝士奶蓋超級好味😍綠茶益力多+小芋圓酸酸甜甜好開胃,質地柔滑,

古早滷水雞翼台灣麵+紅燒牛肉湯底

古法冬瓜鴨腿湯飯
用鴨腿熬製既香味濃郁冬瓜湯系凍冰冰嘅天氣下非常暖胃🥰

台灣惹味滷肉飯
十分有傳統台灣口味😍啖啖香味肉汁送飯一流😋

仲有夜市小食擺盤😍豐富整齊。

椒鹽花枝丸
外皮酥脆,內部彈牙鮮嫩,配上椒鹽粉末,好有台灣夜市嘅回憶~

地瓜QQ 同黑糖麻薯

夜市脆炸鹽酥雞
外脆內嫩香,肉汁豐富鎖住系入邊🥰

當然點少得台灣飲品🥤同埋岩小朋友飲

芝士奶蓋紫薯鮮奶
紫色好吸睛,香滑既紫薯加埋芝士奶蓋超級好味😍

綠茶益力多+小芋圓
酸酸甜甜好開胃,質地柔滑,口感輕盈,加入彩色小芋圓更有咬口🥰皓皓即刻要交換飲🤣

同場仲有好多當地零食麵條同埋小手作賣🥰