2022-01-09
1月6日係堂食嘅尾巴🥲趁仲有晚市堂食😋當然要出去食好野啦!知道旺角新開左間麵館🍜出名冇味精湯底 咁當然要去試下🤤 補一補海鮮湯麵🐟 $108(加多芫芫荽、轉稻庭烏冬)見到餐單上面有碗補一補海鮮湯麵😳仲有好多美顏材料岩晒冬天補一補😋鮮魚骨湯底🐟一入口就知道佢冇味精👏🏻配上稻庭烏冬😗第一啖啜入口烏冬軟糯煙韌👍🏻竹笙、魚肚、花膠互相配合!係唔錯嘅養顏配搭☺ 黑松露牛隊長炒飯🐃 $78黑松露牛隊長炒飯食落有微微黑松露香☺有鑊氣夠惹味!封門牛柳粒有油香又重牛味👍牛肉肉質嫰滑冇渣又冇筋😚岩晒鐘意大大啖 啖啖肉既食肉獸🐮 (素)蘇格蘭炸蛋 $58蘇格蘭炸蛋呢個小食好特別🤗溏心蛋外面包住一層素肉😍食素嘅朋友都可以嘆呢款小食😊入面嘅溏心蛋有好香嘅蛋味🥚素肉外面炸到金黃🌟有香氣😌食落同真豬肉完全冇乜分別🤣又健康又環保🤭不過我更鐘意加埋旁邊泰式辣醬嘅點綴🤤點完之後同泰式蝦餅好似🥰多出黎嘅蛋香令口感更豐富👏🏻係好出色嘅小食😊 黃金單骨雞翼 $38雞翼上佈上滿滿嘅咸蛋黃😋入口係滿嘴嘅咸蛋黃香🤤炸粉鬆脆非常配搭咸蛋黃香😚雞翼size適中,有啲技巧都可以唔駛用手都可以食得到🤣 搖呀搖烘焙 $40除左出色嘅小食之
補一補海鮮湯麵🐟 $108
(加多芫芫荽、轉稻庭烏冬)
黑松露牛隊長炒飯🐃 $78
(素)蘇格蘭炸蛋 $58
黃金單骨雞翼 $38
搖呀搖烘焙 $40
除左出色嘅小食之外😚呢到嘅特飲都非常岩打卡😍搖呀搖烘焙其實係烘焙咖啡☕上枱嘅時候下層呈然奶茶色而上層係奶白泡沫🤤最上層有一塊焦糖😋層層分明夠晒靚!飲到焦糖香、奶香同咖啡香混埋一齊😌彷彿去左cafe一樣 ☕咖啡打卡靚而且味道又好味😋
黑豬小姐 $40
黑豬小姐係熔岩朱古力嘅飲料🤤中間係香甜嘅朱古力而杯邊則佈滿朱古力醬🍫如果覺得中間嘅朱古力唔夠甜!仲可以將旁邊嘅朱古力醬攪勻,調較自己鐘意嘅甜味😋我覺得飲落似一杯可以飲得嘅新地🍦直接吸入杯邊嘅朱古力醬🤤甜甜嘅感覺可以立刻充滿口腔👄一杯飲品有兩個飲法😋夠晒特別又新奇🤪
希望之後晚市堂食可以快些恢復啦🙌🏻🐹🦭仲有好多餐廳bookmark完未去食㗎🤣