2020-03-30
網上見到一間是世界熱潮甜品當然要去一試,平時好多人排隊,22/3當日就去朝聖一下,竟然唔洗排隊🥰甜品外觀都好靚好有香港特色食物為題材,我就叫左4樣嘢,魚旦,炒滑蛋蘿蔔糕英式鬆餅,法式芝士梳乎厘奄列,自家冷萃奶茶(店員推介),食物到咗,首先係魚旦味道都唔錯,外面好似糯米糍皮燒焦糖真係好似魚旦🍡,入面係紅豆雪糕外暖內凍都幾好😋,之後到鬆餅味道好似有啲五仁月餅味道感覺然後入面係滑蛋有少少奇怪,唯有快啲等梳乎厘補償番,點知梳乎厘外觀已經有啲出入,再食埋就更失望😞外面蛋好老有啲燶已不討好,入面係一啲泡泡同碎芝士,淨係食到芝士味但係啲泡好怪,但不想浪費食物當然要努力食完,然後杯奶茶冇乜特別好淡😕好似加左好多水好淡嘅奶茶咁嘅味😑,跟住望到隔離枱,佢哋叫咗檸檬茶,通粉但係每樣都食剩半個,聽到佢哋話好甜,我諗我都冇信心試佢其他嘢,如果去影相或者食串魚旦就可以🤫