Tomacado 花廚

Melo一向都好鍾意粉紅色, 今次竟然好好彩可以有得walkin去呢間剛剛新開嘅花系cafe! 餐廳位於銅鑼灣世貿中心入面,主打西餐fusion, 好多食物飲品item 都有鮮花裝飾,好適合打卡!▪️ 黑松露牛肉塔🐮 $108澳洲穀飼牛裏脊配上黑松露醬同酥盒, 一兩啖就食曬, 幾好食!▪️金槍魚能量沙律 🥑$158沙律份量幾大, 入面有火龍果, 羅馬生菜, 鷹嘴豆, 煎蘑菇, 牛油果及溫泉蛋. 黑白芝麻金槍魚, 芝麻味幾出! ▪️香草烤三黃雞🐔 $148 half $258 whole三黄雞我覺得係正常發揮, 唔會乾身, 啖啖肉, 皮都燒到幾脆口. side 包咗個南瓜蓉 & 少量牛油果. 碟上配有辣椒碎, 鍾意辣嘅朋友應該會覺得幾野味!▪️ 壽喜燒牛肉意麵 🐮 $168我個人真係幾鍾意呢個意粉, 壽喜燒醬汁調味啱啱好, 唔會過鹹, 牛肉份量都幾多, 吸滿曬d醬汁, 而且個意粉煮得啱啱好, 係al dente嘅口感! 呢個大推!▪️ 海鮮比薩🍕 $168海鮮pizza入面主要有蜆肉, 蝦肉, 蘑菇, 洋蔥,墨西哥辣椒, 芝士多到蓋過曬啲配料, 辣辣地幾好食!▪️藍蝴蝶 🦋 $68呢杯係餐廳嘅sig

▪️ 黑松露牛肉塔🐮 $108

▪️金槍魚能量沙律 🥑$158

▪️ 壽喜燒牛肉意麵 🐮 $168

▪️ 海鮮比薩🍕 $168

▪️藍蝴蝶 🦋 $68
呢杯係餐廳嘅signature飲品, 因為佢係一個會變色嘅飲品! 將檸檬汁mix落蝶豆花梳打,就會由深紫色變成夢幻淺紫色, 而且佢三舊冰都有加蝶豆花做裝飾, 十分適合打卡!

▪️玫瑰瑪格麗特🌹$78
酒精濃度25%, 微酸既Margarita配上圍係杯邊既糖完美地中和兩者既味道, 加埋杯面痴滿玫瑰花瓣超靚😍

▪️蜜桃烏龍思慕雪🍑 $68
呢杯蜜桃乳酪都幾出色,蜜桃味好夠! 個人認為係呢三杯嘢飲入面最好飲嘅! 酸酸甜甜令我一飲再飲!

🎀Melo's Rating: 🍑🍑🍑🍑🍑 (5個🍑為滿分)

想睇呢間餐廳食評嘅reel可以留意

2023-09-15