2021-12-19 64 浏览
屯門真係愈黎愈多好野食!係市中心戲院對出有一間半開放式嘅cafe ,主打特色飲品同埋梳芙里,睇餐牌都知勁打卡able ,店面聖誕裝飾仲好靚添!除咗有甜品食之外,仲有意粉、All day breakfast 等主食添!今晚就係係過黎食輕晚餐同甜品🤩先叫咗份辣蕃茄蟹肉扁意粉份量對女士黎講啱啱好,但係男士就未必夠啦,不過黎得呢度都係想食埋甜品㗎啦!計埋甜品就perfect! 😋蟹肉意意想不到嘅好味,蕃茄味好濃,辣味提到蟹同蕃茄嘅鮮甜,意粉軟硬適中!Tiramisu 梳乎厘🤩🤩🤩🤩賣相真係勁吸引呀!即刻相機食先啦!梳乎厘鬆軟,一啲都唔漏,因為佢唔係落勁多糖,3塊輕鬆食完!而且最值得係tiramisu !咖啡酒味好出,塊手指餅外潔內脆,勁好味呀! 我覺得比梳乎厘更好味添😝士多啤梨慕絲蛋糕上碟就見到呢件趣緻嘅蛋糕,跟足士多啤梨嘅造型,慕絲甜度適中,口感非常軟滑!食到中間仲有果醬同埋海綿蛋糕,口感好豐富,亦都好有心思。夜晚費事再飲咖啡🥲唯有叫咗兩杯唔同口味嘅Baby Cino 賣相好別緻!奶泡打到好高!玫瑰味同焦糖味都好濃! 但我有少少後悔冇試到咖啡,始終甜品配返啲偏苦嘅飲品會再好食啲嘛!唯有下次啦

今晚就係係過黎食輕晚餐同甜品🤩

先叫咗份辣蕃茄蟹肉扁意粉

Tiramisu 梳乎厘

士多啤梨慕絲蛋糕

夜晚費事再飲咖啡🥲
唯有叫咗兩杯唔同口味嘅Baby Cino
賣相好別緻!奶泡打到好高!玫瑰味同焦糖味都好濃! 但我有少少後悔冇試到咖啡,始終甜品配返啲偏苦嘅飲品會再好食啲嘛!唯有下次啦!