2023-02-03 281 浏览
今日食午餐,见平时好多人排队嘅铭兴刀削面冇乜人排队,就入咗去食。一如嘅往,座位都比较迫,不过之前都食开,所以都习惯,环境卫生方面感觉上比之前干净,唔知系咪早批客原因吧。首先会有个前菜:腌酸白萝卜,几好食的,好开胃,食辣野食返一两粒都可以解下辣。正餐就叫咗个麻辣手撕鸡汤刀削面,野食出得好快,我念两分钟左右佢就出到餐,手撕鸡好多,上面淋咗啲秘制(?)麻辣汁,非常辣,叫汤面就系可以中和下啲面。啲肉好多汁,鸡味香,小弟觉得系最好食嘅一个𩠌,另外刀削面本身好烟靭,好食的。朋友就叫咗个牛筋腩,都几多,呢个就正正常常啦,冇乜惊喜感,不过都系好食嘅。埋单每人$50有找,真系好平,平时非常多人,所以冇乜人都会黎食多啲

汤刀削面
麻辣手撕鸡