疫情期間去荃灣嘅南豐紗廠真係人流少,靜到拍烏蠅🍃究竟依幢野有乜好食呢?呢間餐廳賣點好鮮明,出名嘅應該就係手工啤酒!不過可能掛住食唔記得影啤酒嘅相😅 但真係推薦的!黎到一定要嗌手工啤飲😌呢度嘅嘢食都唔錯㗎,好適合約埋你啲酒肉朋友一齊嚟聯誼下🤤🍻➖馬來肉骨飯 $88其實我本人唔係好鍾意用鋁嚟做器皿,有種簡陋感(似啲咩 自己諗🤫)但係❗️有時食物都不可以貌相,唔好睇佢一pat pat 好似唔太靚咁,其實好有內涵的!味道有驚喜到😋 最主要係嗰浸馬來肉骨茶嘅味道!真係將個飯煮得好入味👍 唔會覺得似中藥味,對我而言係香既!不過面頭塊煙肉🥓可以省略 我又係唔食嘅🙈➖吐司雞 half $48/ full $88貪心得滯嗌左full,真係好鬼飽🤣 西多配炸雞我都係第一次食,咁就真係要切一小口雞同吐司一齊食先有意思喇🍴~佢特別on side咗介央牛油同麥芽糖漿,塊雞都幾嫩滑,juicy🤤不過炸粉多咗啲皮肉分離,成個味道我只能說係特別,可以一試👍

馬來肉骨飯 $88

吐司雞 half $48/ full $88