2021-12-21
黃金海岸真的好久沒有去了,今日入去屯門探朋友,朋友話帶我到黃金海岸食羊腩煲,印像中黃金海岸大部分都喺食西餐,竟然有羊腩煲咁得意,咁一定要去試下先。我們來到餐廳"星小宴",餐廳對著遊艇會,對著平靜的海岸,景色宜人,天氣正凉爽,坐在室外好舒服。滋補羊腩煲 $368餐廳最特別是用炭燒的,好有heart,店員為我們准備好炭爐,風再大都不會熄,好有風味。羊腩煲份量十足,羊腩肥美,羊羶味香濃,加上炭爐香,枝竹十分入味,湯底好夠味。手切特級安格斯牛肉(大) $368羊腩煲食完就加湯火鍋,第一個必點項目就係哩個手切特級安格斯牛肉,紋理色澤漂亮,肉香嫩腍,正。這個手打黑松露豬肉丸$68也是比較特別的,熟後好大一顆,爽嫩有口感,黑松露味很香。巧手韭菜餃 $68火鍋必須有的韭菜餃,皮薄餡靚,每隻都好飽滿,韭菜味香濃。爽口貢丸 $42豆腐 $38本地生菜 $44茶位 $13/位
滋補羊腩煲 $368
手切特級安格斯牛肉(大) $368
巧手韭菜餃 $68
火鍋必須有的韭菜餃,皮薄餡靚,每隻都好飽滿,韭菜味香濃。
爽口貢丸 $42
豆腐 $38