2016-06-29 1387 浏览
適逢留港放大假, 就把握機會吃喝玩樂, 約咗好友同佢隻寶貝狗狗去側魚涌公園玩, 玩到攰諗住搵下野食醫肚, 帶住狗狗要搵D戶外食肆, 上網search 下就決定去呢間安安燒喇.坐的士由側魚涌公園過去大約10分鐘左右, 佢有室內外坐位, 由於我地帶咗狗狗, 所以坐室外. 夜晚天氣唔算太熱, 但我地都叫咗兩杯生啤飲. 坐係室外位置, 照明充足, 衛生都好唔錯, 同友人一邊飲啤酒一邊暢聚感覺好relax! 我地仲望見隔離枱自己燒烤好似好得意, 不過我地就好懶, 所以選擇咗Order 野食, 哈哈. 講返食物先, 小食方面, 我地叫咗海蜇, 味道酸酸地帶微辣, 好開胃, 食食下串燒都陸續上枱, 佢D串燒做得幾有風味, 燒肉係一串串的, 燒得好香好夠火喉; 另外仲有燒蔬菜同埋菠蘿, 蕃茄個D, 我自己幾鍾意, 因為唔會燒到乾晒, 食落感覺比起肉串清新D, 感覺都健康D!菠蘿同蕃茄都好多汁好甜, 作為飯後甜品係一定要食的.

2016-05-31