已经第四次帮衬佢哋!佢哋个橱窗放晒五颜六色嘅戚风蛋糕都几引人注目👀之前试开迷你戚风蛋糕款,今次成个蛋糕买去庆祝生日🎂▶️ 日本日向夏蜜柑 Japanese mikan ($390)✨新款口味✨第一次食橙味蛋糕面层有好多蜜柑,外层一层忌廉入面系两层厚戚风蛋糕,中间再夹多层忌廉同蜜柑🍊戚风蛋糕软绵细致但有质感唔会太空气🍰加上有返咁上下湿润度,唔会好干身难吞虽然应该靠色素调至水蜜桃色,但微微食得出香橙味,清新得来唔奇怪或假忌廉幼滑轻身🧁奶油味香可惜自己唔好忌廉,略嫌多咗啲🤏🏻上面嘅蜜柑甜甜地,一粒粒果肉,好似罐头生果咁,令蛋糕冇咁单调可以加$20要朱古力牌,店员会即场帮你写仲俾埋雪袋同干冰-佢哋嘅蛋糕层次唔多,唔够新派蛋糕惊艳,但无可否认戚风蛋糕有水准👍🏻同埋都好睇口味,我自己觉得呢款几特别佢哋不定期会推出新口味,最近系玫瑰荔枝、泰式奶茶、开心果、香印提子😍梗有一款啱心水一个一磅蛋糕够6-8个人食最好系有迷你size,大概$65/个,唔系庆祝生日都可以买来当甜品食!
已经第四次帮衬佢哋!
佢哋个橱窗放晒五颜六色嘅戚风蛋糕都几引人注目👀
之前试开迷你戚风蛋糕款,今次成个蛋糕买去庆祝生日🎂

✨新款口味✨第一次食橙味蛋糕
面层有好多蜜柑,外层一层忌廉
入面系两层厚戚风蛋糕,中间再夹多层忌廉同蜜柑🍊

忌廉幼滑轻身🧁奶油味香
可惜自己唔好忌廉,略嫌多咗啲🤏🏻
可以加$20要朱古力牌,店员会即场帮你写
仲俾埋雪袋同干冰
日本日向夏蜜柑

同埋都好睇口味,我自己觉得呢款几特别

一个一磅蛋糕够6-8个人食
外卖自取