2016-08-23 374 浏览
旅行回来家姐第一时间约我饮茶交换手信,约 gathering 既推介一定要干净舒服,坐得阔落唔好迫。都仲要方便佢泊车㖞!真系千挑万选千呼万唤!最终因为姐夫系潮州人佢好钟意食呢间百乐小馆。解决左我哋选址嘅烦恼!饮茶。卤水粉面饭乜都有,尤其是佢哋带埋小朋友,我饮茶就钟意叹茶,我 ❤ 蜜汁叉烧。好钟意食叉烧,我觉得好够味又够香,劲多汁,叉烧仲有少少焦香~!哗!好好味!好耐都冇试过食马拉糕啦!仲要成个笼仔咁样上,质感绵软,做到古法马拉糕的精髓,糖香味够独特。同埋叫咗我同家姐都好钟意食的鲍汁扣凤爪,果然好胶食完之后嘴边有痴笠笠嘅感觉,可以补充骨胶原喔~哈哈!鸡脚入哂味之余仲炆得好腍。其实饮茶我倾计多过食嘢,我哋都系钟意食点心,呢度啲点心真系几靓下!时菜鲮鱼球,鲜虾烧卖,烧卖猪肉与虾的比例均等,是半肥瘦算,弹牙又好味。香酥鱿鱼须,外皮香酥,鱿鱼须脆嫩可口。姜米鳕鱼粒炒饭,饭身炒到清爽无油,粒粒分明,鳕鱼有提味作用。女人嘅甜品开动,忙来忙去最想就系食花生汤圆。
蜜汁叉烧
鲍汁扣凤爪

香酥鱿鱼须,外皮香酥,鱿鱼须脆嫩可口。
女人嘅甜品开动,忙来忙去最想就系食花生汤圆。
蜜汁叉烧
鲍汁扣凤爪