2010-01-03 17 浏览
12月31日中午同左幾個同事嚟呢度食晏,貪呢度靜靜地,前一日已打嚟訂位,因係除夕的關係,所以只能叫套餐,套餐跟平時那些是有分別的,價錢較貴,因其中一個同事是食素的,於是打去問時他們說可以特別幫佢整,咁服務都幾好.我們12點幾嚟到,果時就冇咩人,我叫左火雞餐,有一個同事叫左豬肋骨餐,另外食素的叫左一個磨菇意粉,另一個則叫左煎三文魚扒.都是配薯菜的.套餐有餐湯,沙律,主菜,甜品及飲品.餐湯是雜菜湯,我覺得較酸,不過都幾好飲的,沙律是煙鴨胸沙律,都幾大份呀,鴨胸都有三塊,沙律的汁都係酸酸地的,都好味,火雞配蕃薯粒加一些紅蘿蔔粒及脆肉瓜粒,個蕃薯粒係有些肉桂味的,好味呀.火雞配一些紅苺醬一齊食,都好好味,雞肉唔鞋口,個火雞汁都好味.同事叫的磨菇意粉,佢都話好味,還有另外兩個燒豬肋骨係配薯條及三文魚扒係配薯蓉的,我覺得好有心思呀,佢地都話味道幾好.甜品係牛奶布丁,好好味呀,好滑好香,食完都想食過一杯呀.其實我們坐左成兩個幾鐘,服務都幾好,越嚟越full但都冇話趕你走的意思.

甜品係牛奶布丁,好好味呀,好滑好香,食完都想食過一杯呀.

2009-12-31
庆祝纪念