2009-12-21 9 浏览
不知不覺已經差唔多有成年冇食過Ikea 既肉丸喇!! 難得有機會去九龍灣 IKEA , 當然就要去品嚐下肉丸啦! 唔知係咪成年冇食過, 覺得肉丸好似細粒左. 由於印象中記得有2次去左九龍灣Ikea 食肉丸, 2次都係冇汁, 食個陣好似好dry 咁. 所以今次一去到, 就問下有冇汁. 好再, ikea 個姐姐立即同我講話有汁, 仲比理d 汁我睇, 令我安心, 所以我立即就話要一碟, 要10粒. 再比多$7 要soft drink.哈哈....我唔記得左肉丸係有包配菜, 都係比完$, 見到個碟有好多薯片....一食第一口肉丸, 就覺得自己好似搵返個舊老友. 個汁可以"杰" d 就very good 喇! 臨放入口前, 我好鍾意一叉個粒肉丸, 就沾o個d 草莓jam 同理黃色o個隻肉丸汁 << perfect matching 我覺得薯片就唔係咁岩我, 個薯片係好多又脆, 但係好重 onion味. 食完後, 成口都係個隻薯片味! 我除左飲左Soft drink 後, 仲有用返隻杯飲水. 所以都幾抵我仲買左心型既ginger biscuits, 只係$12 咋.希望有機會

希望有機會又可以返d 再食過啦.

Meat Balls
2009-12-16
$19 (宵夜)
Meat Balls