2021-10-07
一直都好想試牛大人,但每次都俾條隊嚇親,有時仲好早就派晒籌🤷🏼♀️而家開多咗幾間,終於有機會食到,好開心呀😍😍😍咁難得先食到,梗係要叫最貴嘅餐啦,而且最貴都係298,就可以食到靚牛,抵呀😍😍麻辣鍋每次食台式火鍋,我都必點麻辣鍋,佢好在有得揀辣度,我哋好保守咁揀咗少辣,對於香港人嚟講應該啱啱好👍🏻又香又濃嘅湯底,正呀。澳洲和牛m5牛肩卷一分錢一分貨,最貴嘅肉果然都係最好味😋脂肪比例好好,分布平均,唔會過肥,有牛味之餘又易入口,大大塊擺入口,好過癮。另外仲食咗安格斯牛小排、牛板腱、封門柳,全部都好唔錯,當中封門柳最重牛味,牛小排口感都好好,估唔到放題可以食到咁嘅質素,仲要唔貴😍特別推介佢送嘅和牛丸,平時食放題唔會叫,因為覺得會好飽,但係呢個堅好味,彈牙又多汁,可惜一人得兩粒🥺如果叫麻辣湯底,記得一定要點牛媽祕製滷水,擺入去煮到冧,煮到入晒味就最正。仲有好多小食都好好味呀,一路食一路㩒手機落單,好唔得閒🤣台式香腸、鹽酥雞、鴨血、梅粉蕃薯。。。太多款式,全部都值得試。仲有嘢飲未介紹呀,個雪櫃大到影相都影唔晒,有幾款手泡茶,冇落糖㗎,飲多啲都唔怕。我哋另外叫咗有酒精嘅 18+冬瓜茶,呢個正呀,加
麻辣鍋
澳洲和牛m5牛肩卷
仲有嘢飲未介紹呀,個雪櫃大到影相都影唔晒,有幾款手泡茶,冇落糖㗎,飲多啲都唔怕。我哋另外叫咗有酒精嘅 18+冬瓜茶,呢個正呀,加咗whisky,酒味都幾重,好好飲呀😍😍
食完就會明白點解日日都咁多人排隊去食🤣🤣仲有好多嘢未試呀,要約寶朋友下次再去食,好滿足嘅一餐😍