餐厅: 仙跡岩 (西寶城)
资讯:

2017-07-26 205 浏览
今天又派去西環處理d手尾, 經過西寶城,竟然發現了我細細個就食嘅台式餐廳,綠色腳印的仙跡岩,當年台風盛行,放學就會被同學邀約去食台灣食物,最愛滷肉飯見到不用等位,今晚就入去回味一下,一坐下就有侍應生遞上菜單菜單以雜誌形式介紹,感覺新鮮, 還有真的有“隨便”這種飲品點仲有一張簡單菜單介紹套餐原來出左新野: 墨魚丸麵同玫瑰特飲睇來睇去,樣樣都想試,可惜胃得一個, 所以最後決定點豬頸肉滷肉飯配玫瑰荔枝特飲豬頸肉滷肉飯:份量適中,豬頸肉彈牙,滷肉味濃,肉碎多,唔鹹玫瑰荔影特飲:賣相吸引,用高杯載,像個白裡透紅的少女,將底下的玫瑰醬搞勻,立即變身Pink lady, 味道方面荔枝味較重,略帶微玫瑰味

見到不用等位,今晚就入去回味一下,一坐下就有侍應生遞上菜單

仲有一張簡單菜單介紹套餐

原來出左新野: 墨魚丸麵同玫瑰特飲
新飲品

豬頸肉滷肉飯

豬頸肉滷肉飯:份量適中,豬頸肉彈牙,滷肉味濃,肉碎多,唔鹹

玫瑰荔影特飲(跟餐半價)