2014-05-18 7274 浏览
打邊爐真係我人生中最中意的活動之一~~所以閒時會約埋三五粉絲去開心下~唔係第一次黎盛記,每次都令我有好不同的感受~呢到的用料真係誠意之作,很新鮮~價錢合理有心計劃來的話一定要訂位,因為以我的認知真是長期爆滿我每次來都一定預早一個星期訂枱!一坐下一定要問佢今日有什麼牛肉款可揀~因為常常都會缺貨十樣有時只剩兩三樣..真係無奈~幸好除牛之外我都好喜歡食海鮮海鮮款式選擇多~但不太好的地方係無論人多與否,服務員都會勁推象拔蚌給我們有時真的令人難以回應~其餘用料都是大碟又新鮮~我應為只有兩個人的話,真是要小心挑選,以免做成浪費...牛肉拼盤一定要試~牛肉新鮮有香味,油脂分佈均勻,值得推介炸响鈴同自家製芝士丸系列真的要一試~炸响鈴每日限定鮮炸,賣完即止~自家製芝士丸有牛丸蝦丸魚丸,出品亦都唔係成日有~有緣人先食到脆鯇是每次的必食之選~新鮮勁爽~!!可惜咁多次都冇一次食到大魚頭~由於之前唔係個個朋友都會和我一起勁辣,所以湯底一向都以簡單,唔辣為主今次終於都搵到辣粉絲和我一起挑戰這裡的四川麻辣了~落單時,我們刻意問服務員小姐,這兒的四川麻辣質素如何,服務員小姐熱情地說是非常辣的~我們聽了非常開心~粉絲話
唔係第一次黎盛記,每次都令我有好不同的感受~
呢到的用料真係誠意之作,很新鮮~價錢合理
有心計劃來的話一定要訂位,因為以我的認知真是長期爆滿
我每次來都一定預早一個星期訂枱!
一坐下一定要問佢今日有什麼牛肉款可揀~因為常常都會缺貨
真是要小心挑選,以免做成浪費...
牛肉拼盤一定要試~牛肉新鮮有香味,油脂分佈均勻,值得推介
炸响鈴同自家製芝士丸系列真的要一試~
炸响鈴每日限定鮮炸,賣完即止~
今次終於都搵到辣粉絲和我一起挑戰這裡的四川麻辣了~
落單時,我們刻意問服務員小姐,這兒的四川麻辣質素如何,
服務員小姐熱情地說是非常辣的~我們聽了非常開心~
粉絲話以安全起見,都係點個双拼鍋~免得回不了頭
最後一邊是四川麻辣,另一邊是胡椒豬骨湯
四川麻辣湯 - 完全令人感失望的出品,只有咸味沒有辣味,
我地同服務員小姐講要求加辣,佢回應話如要加的話便要加$20,我們即時呆了..
$20??但不保證會變辣,之後服務員小姐再請示上司,最後得上司批准可免費加辣一次,
最後來了一份辣椒調味餅及一D辣椒絲及辣椒油... 除辣椒調味餅外,其餘的我們都倒了入湯窩,後果都不太顯著,不感到辣味...
胡椒豬骨湯 - 可能有了四川麻辣湯的不快經驗,所以感覺胡椒豬骨的味道比較正常,
有胡椒的香辣刺激,豬骨湯料仲有豬紅及豬皮,粉絲發現時真感到喜出望外!
加几次水後我地有要求服務員小姐加多一點胡椒,但遭拒絕, 服務員小姐話加胡椒包要加錢... 明既...
總括黎講.雖則明白好難事事完美,但好多地方仍可以做好一點~
至少應辣的要辣,要有貨才好寫出來啊...真心希望佢地他日可以有進步
2096 浏览
2014-03-12