2013-05-09 189 浏览
星期二朋友生日,約左出嚟食飯睇戲, 本來係想去尖東果邊食酸辣粉的,但係我係THE ONE附近落車,朋友話好想食辣嘢,諗起呢度有間韓國嘢,都有辣嘢食的,所以我地就嚟左啦.一坐底先有四碟韓式前菜:豆芽,紫菜,菜,泡菜豆芽都好味,鮮甜,紫菜有兩塊但淋左呀,泡菜味道OK,唔會好辣,仲有一種唔知咩菜,OK啦.餐廳有晚餐同埋散叫既餐牌,我地唔係太多時間,所以散叫左幾樣一齊食呀.有韓式年糕,韓式豬肉粉絲,同埋豆腐蠔鍋, 先嚟韓式粉絲,賣相都OK,味道好淡呀,即刻問仕應攞辣椒醬,加左辣椒醬差好遠,有D菇,豬肉片,甘笋絲,蔥花及蔥絲,粉絲都幾彈牙的,呢個都幾好味的,不過一定要加辣椒醬先好味.韓式炒年糕,係用辣醬炒的,有些蔥花,年糕係圓條狀,個醬唔太辣,但係年糕硬左少少,唔係好入味,麻麻地呀.豆腐蠔鍋,仕應將生蛋打入去一齊食,鍋入面有些蠔,洋蔥,菜,豆腐.....個湯都幾好味,蠔既味道好重,好彩唔係腥的,同埋都唔係細細仔,SIZE都適中,豆腐都好滑好味道的,呢個我食得最多.服務都幾好,不過食物質素俾我預期的差.

一坐底先有四碟韓式前菜:
豆芽,紫菜,菜,泡菜

服務都幾好,不過食物質素俾我預期的差.
2013-05-07
庆祝纪念