(非会员)
本人是openrice的fans, 但從未寫過食評, 今次終於第一次寫呢個"不得不寫"的食評同大家"分享"吓!! 今晚有機會去試吓呢間勁多好評的玉葉甜品, 一共六個人分別叫了一碗芝麻糊, 兩碗海帶綠豆沙, 三碗西米露 另加兩個糖不甩! 西米露好"傑", 海帶綠豆沙好多海帶, 不過兩款都勁甜, 我們實在吃不慣, 連一位比較嗜甜的友人吃了三份之一都放棄了(我們當中只有一位朋友食哂, 但另外四位就吃了三份之一!! 未幾, 一位細嚐住她的芝麻糊後說味道奇怪, 我們在不相信的情況吓食了一口(因為大家深信這老店冇可能會做 芝麻糊做得唔好食)居然有一大陣"窿"味又並不是杏仁味 (居然呢個係唔甜), 於是同阿姐講, 阿姐都話唔可能, 死死氣地攞比老闆娘話比佢聽, 點知...佢伙計到最後都攞返黎話冇唔"窿"味都唔打算換, 都算...不特止, 遠處已經聽到老闆娘大聲話我地(其實初時冇留心聽到佢鬧我地咩架, 不過聽到話我地"幾蚊雞都呃", 真係火滾, 不過我地冇同佢嘈, 因為伙計都有細細聲同我地話唔好意思!! 糖不甩都ok喇, 我明白點解o甘多外國人去食喇, 除左勁甜啱佢地, 佢地一來都唔識聽個老

不過我地冇同佢嘈, 因為伙計都有細細聲同我地話唔好意思!! 糖不甩都ok喇, 我明白點解o甘多外國人去食喇, 除左勁甜啱佢地, 佢地一來都唔識聽個老闆娘成日鬧客喇... 總結評分如下:

味道: 勁甜, 啱血糖低人士
品質: 冇保證架, 睇製作人心情
服務: 伙計還可以, 老闆娘..永遠是對的(她的態度唔止差o甘簡單囉)
衛生: 中平, 黑麻麻睇鬼到乾唔乾淨咩
抵食: 超便宜 (但請不要與質素相提並論, 平都有好有唔好)
特色: 環境特別, 不單有大排檔特色, 在偏鈄的鈄路食野有另一番風味

題外話: 友人之前食過雲吞麵, 話麵質ok 彈牙架...
$9 (宵夜)