2009-06-02 6 浏览
今天是我的生日,本來想食日本野,但冇哂位,問朋友,話大角咀有d餐廳都唔錯,咁就去左大角咀;本來想去金船長,但full哂,剛經過見到呢間野,所以就入左去try下. 座底,待應介紹話今天推介食大蝦餐,d蝦好新鮮,(其實都唔知點解唔介紹手扒,因為呢度好似扒的種類好多,心想,d蝦會唔會是賣唔去個d,因為個時是8點30分啦)但見他介紹得咁有誠意,就試下囉女友就話唔想8點後食咁多野,所以叫左個辣蕃茄汁牛柳粒尖通粉 我地是兩個人互試大家d野食先飲磨菇湯伴黑松露油($35), 超正,唔知點解好香tonguetongue 皇牌龍蝦湯($45) - 好似味道重左dd...sad 香煎大蝦伴香賓忌廉汁$168 - 估唔到d蝦真係好得喎,蝦好鮮甜,之前諗是賣剩好似衰左ddtongue 辣蕃茄汁牛柳粒尖通粉$68 - 味道ok,但再辣d會好d.bowl 總結:呢區黎講算係咁,聽待應講,呢度d扒是好好食的,同我見menu個漢堡好似好大個,我下次會再黎
2009-05-22
庆祝纪念