早前,小弟、老婆、姨仔三人行去咗星巴克叹早餐,试咗佢嘅无花果榛子士干、菠菜西兰花芝士批及新出嘅星冰乐,悠悠闲倾吓偈,不知几写意。同老婆又想重温一下𠮶份悠闲,所以,今次就拣去同区远少少嘅太平洋咖啡。由于既喺星期六,又喺晨咁早,所以,店内无乜人,只得几个客 ,故此,就更加清静,好让我哋一边食早餐,一边睇吓书,一边查阅吓电邮 。食物选择都喺一啲三文治、松饼、面包、酥饼之类,因为老婆都喺钟情啲芝士批、蛋批,所以,我哋就拣咗一个全素嘅菠菜芝士卷及一个属于白肉嘅烟三文鱼羊奶芝士蛋批,啱佢偏素嘅取态 。 菠菜芝士卷 $28 条芝士卷同个蛋批都帮我哋烘番热,所以,食落条芝士卷都脆脆口,又酥香,内里填满菠菜芝士蓉,味道唔错。 烟三文鱼羊奶芝士蛋批 $28 个蛋批好足秤,烟三文鱼粒及羊奶芝士粒清晰可见,绝无欺场,啖啖蛋香却又有少少羊膻味,过瘾乎,而批皮颇松化,富牛油香,批面有脆脆哋 。 朱古力咖啡 $32 偏重于朱古力味,轻柔嘅咖啡香,所以,好啱老婆佢饮,加上注入奶泡,又比静饮朱古力滑。 焦糖鲜奶咖啡 $32 先做好鲜奶咖啡,再将焦糖唧上面,但就嘥咗个心形拉花。然而,佢哋
由于既喺星期六,又喺晨咁早,所以,店内无乜人,只得几个客
菠菜芝士卷、烟三文鱼羊奶芝士蛋批及两杯咖啡
菠菜芝士卷 $28

菠菜芝士卷
菠菜芝士卷
烟三文鱼羊奶芝士蛋批 $28

朱古力咖啡 $32

朱古力咖啡
焦糖鲜奶咖啡 $32

先做好鲜奶咖啡,再将焦糖唧上面,但就嘥咗个心形拉花。然而,佢哋啲咖啡始终有质素,唔差得去边,所以,咖啡入口颇香醇,慢慢渗出焦糖香。
焦糖鲜奶咖啡
晌度食个早餐比起晌周围嘅快餐店或茶记食足足贵多一倍,不过,部份消费喺买个舒适环境,所以,就算食完点都要坐多一阵啦!
$60 (早餐)