2014-11-17 3265 浏览
生日飯一年一次既生日,可以同自己鍾意既人一齊,係一件好幸福既事不過過生日,諗去邊到都真係要用好多時間諗啦...今年既生日,我黎到尖沙咀ECF CAFE過左一個簡單浪漫舒服的生日^^夜晚放工後,我地一齊係尖沙咀食晚飯,這次的生日完全是一個驚喜,因為男朋友全程自己準備哂...HAHA未試過生日完全唔知自己會食咩架XDECF CAFE 裝修簡單,以白色和海藍色做基本。燈光略暗,環境幽靜, 我地訂左檯, 位都多, 所以唔使等就有得坐啦(好開心都好多謝男朋友預先BOOK左位^^)呢間CAFE係樓上CAFE,樓下會有D派傳單呢個係餐牌食物方面,因為下午食得太飽既關係,我地唔係太大胃口所以呢到岩想食得簡單既朋友仔^^我地兩個人每人一個意粉,總共2個。分別係煙肉雜菌扁意粉同埋三文肉雜菌天使麵。可以選汁底包括,我就選左白汁扁意粉,而男朋友就選左蕃茄汁味^^呢個係SET, 加$20 可以有餐飲同埋沙律或餐湯送蒜蓉包。味道方面,我覺得都炒得幾好食^^幾熱同幾多材料,白汁扁意粉汁既份量岩岩好,味道都香,份量岩哂女仔食一班女仔黎食都係唔錯既選擇。男朋友既天使麵,一路食一路有煙出,炒得非常新鮮^^蕃茄味道都幾好侍
生日飯

一年一次既生日,可以同自己鍾意既人一齊,
係一件好幸福既事

不過過生日,諗去邊到都真係要用好多時間諗啦...

夜晚放工後,我地一齊係尖沙咀食晚飯,
未試過生日完全唔知自己會食咩架XD

ECF CAFE 裝修簡單,以白色和海藍色做基本。

(好開心都好多謝男朋友預先BOOK左位^^)
呢間CAFE係樓上CAFE,樓下會有D派傳單

呢個係餐牌
食物方面,因為下午食得太飽既關係,我地唔係太大胃口
所以呢到岩想食得簡單既朋友仔^^

我地兩個人每人一個意粉,總共2個。
分別係煙肉雜菌扁意粉同埋三文肉雜菌天使麵。
呢個係SET, 加$20 可以有餐飲同埋沙律或餐湯
送蒜蓉包。
鴨胸沙律
蒜蓉包
煙肉雜菌白汁意粉
三文魚雜菌蕃茄汁天使麵
味道方面,我覺得都炒得幾好食^^幾熱同幾多材料,
白汁扁意粉汁既份量岩岩好,味道都香,份量岩哂女仔食
一班女仔黎食都係唔錯既選擇。
男朋友既天使麵,一路食一路有煙出,炒得非常新鮮^^
蕃茄味道都幾好

侍應會睇住我地食到邊先上菜,
唔錯

而且環境好適合男女傾計架^^
坐窗邊黑D可能浪漫D,不過尖沙咀出面都係樓景,所以其實坐中間都唔錯架^^

食到尾聲既時候...
最令我驚喜係有個心太軟
寫住生日快樂比我.....
真係好開心..
HAHA我背住坐,無諗過有蛋糕仔同我慶祝架
仲寫住生日快樂
多謝你啊....^^ 男朋友

心太軟外脆內軟熱辣辣朱古力心香甜溶化,
係我食過最好味既一次心太軟,
甜而熱,唔會硬左
真係好開心,
我個心都好似佢咁溶左啦

其實生日食飯, 都係因為有你鍾意既人同你一齊食先會咁開心^^
令到食物味道更昇華
2014-11-04