小火山 (已結業)

The Volcano
2024-04-25 341 浏览
今日同朋友去小火山食佢新岀嘅太大镬冬荫海鲜面,得知佢地做到5/5,真系好唔舍得🥹因为食物好味,员工服务好,星期五、六、日仲有live band👍🏻我地晚市时间到,好快入坐,食物都好快到。🥢虾片虾片每片都好大块,鲜虾香味好脆口👍🏻仲有个店家自己整嘅冬荫功酱点虾片食。🥢泰大获冬荫海鲜面大获面真系好壮观,四只大扇贝好厚肉,虾都好大只又弹牙,舖低嘅公仔面系吸收哂啲冬荫汤味,冬荫汤好好味,酸味同鲜味都有,有小小辣椒一边煲住,令味道更丰富,真系好有食欲💯💯如果需要加汤烚其他食物,店员系会1+1清水同冬荫功汤咁样加,咁就唔会太浓味或者无味👍🏻我地另外叫左几款火锅配料🥢泰式猪梅花肉片猪梅花捞完鸡蛋再拎去烚,食落好软腍,份量都好多🥢竹笙虾滑呢款菜式几有创意,两样野我都好喜欢食,吸哂啲冬荫功汤味真系好正🥢手打流心咸蛋黄墨鱼丸墨鱼丸好爽口,咬开爆左啲咸蛋黄浆岀黎,好滋味👍🏻🥢十八碌扮十八碌扮系菠萝冰,饮落清甜够哂冻🥢勿跑扮勿跑扮系椰子沙冰,白雪雪嘅沙冰好靓,饮落好有椰奶香,用嚟解辣真系好正👍🏻成餐晚餐同朋友都食得好开心💯食物好食,另外想盛赞员工呀康服务真系好好,落枱每样嘢都会介绍,主动帮忙加汤,好有礼貌💯💯

我地晚市时间到,好快入坐,食物都好快到。

🥢虾片

🥢泰大获冬荫海鲜面

我地另外叫左几款火锅配料
🥢泰式猪梅花肉片
猪梅花捞完鸡蛋再拎去烚,食落好软腍,份量都好多

🥢竹笙虾滑

🥢手打流心咸蛋黄墨鱼丸
墨鱼丸好爽口,咬开爆左啲咸蛋黄浆岀黎,好滋味👍🏻

🥢十八碌扮
十八碌扮系菠萝冰,饮落清甜够哂冻
🥢勿跑扮

成餐晚餐同朋友都食得好开心💯食物好食,另外想盛赞员工呀康服务真系好好,落枱每样嘢都会介绍,主动帮忙加汤,好有礼貌💯💯💯
  • 虾片任食
  • 竹笙虾滑