2010-10-08
成日去UA 睇戲都會經過呢個餐廳, 但就一次都無幫襯過,襯住生日, 好..........................一於食呢間!!兩條友仔食乜好??叫左POASTED PRIME RIB $158 包一杯紅/白酒, 同沙律吧一次,一客漢堡, 唔記得叫咩名, 好似係美國唔知乜乜物物一個三文魚凱撒沙律, 同水牛城雞翼個burger 大到呢.....................根本無辦法一啖咬落去, 佢本身得一枝竹簽拮完, 但可惜, 我一路切, 個burger 就一路係咁散開,如果佢地比多幾枝簽我拮住個包我諗會食得無咁 厘 hea,點知比路過 ge 威他哥哥聽到, 佢話我地下次可以叫佢地安排碎上, 姐係幫我地切開佢吾................唔制, 切開左就無左個大burger 個效果, 同埋無得玩嫁啦, 因為同個大 burger 影相, 真係好開心, (可能我個人比較低能)廚師好聽話, 我地叫個 rib 要五成熟, 佢真係比五成我地, 讚!!好過上次去某酒店, 叫五成, 就比十成, 激死 (我有寫食評, 可以搵黎睇下)咁 ge 價錢食到呢塊 rib, 我地都覺得抵食, 不過
兩條友仔食乜好??
一客漢堡, 唔記得叫咩名, 好似係美國唔知乜乜物物
一個三文魚凱撒沙律, 同水牛城雞翼
如果佢地比多幾枝簽我拮住個包我諗會食得無咁 厘 hea,
咁 ge 價錢食到呢塊 rib, 我地都覺得抵食, 不過因為呢個rib 唔係我ge,
我淨係記得對家話, 吾............好抵食, 好味.................
咁就姐係得啦!!
呢個係餐, 包埋自助salad, 唔係比你畢一次, 而係無限次,
仲可以自己撈添, 好開心呀, 雖然有點到凱撒沙律, 但都忍唔住出去畢左一次沙律,
自己畢, 好食d 嘛, haha!! 雖然呢度個 salad 吧材料唔多, 但我想要 ge 野, 佢地都有齊, 所以我覺得好ok,
宜家應該做緊買一送一, 姐係 $50 兩位, 但如果一位點都有優惠就好嘞, 因為對家唔食沙律嘛,
不過聽聞好似一位就三十蚊, 唔知係咪真, 如果係都唔錯!! 因為如果對我黎講 $50蚊姐係食一位, 咁我情願叫 a la carte 囉, 都係比多幾蚊之嘛!!
三文魚凱撒沙律, 三文魚好大塊, 好厚, 好味, d 菜都好 fresh, 讚!
由於對家唔吃沙律, 我自己一個隊冧佢, 都幾係野, 最終食淨一兩片三文魚就投降,
水牛城雞翼, 唔知係咪我好少出外食水牛城雞翼, 我覺得呢度係我食咁多次水牛城, 最對板 ge 餐廳, 起碼雞翼本身係辣, 唔洗靠點辣汁, 另外又有芝士汁, 應該有跟住上 ge 野都有跟足, 而且我覺得 d 雞翼好靚, 廚師會好有心機咁一隻一隻將支雞骨起出黎, 然後留底一隻係度, 比你拎住支骨就可以食雞翼, 好方便!!
一路打呢篇食評, 個心就一直好掛住個 burger, 好想快 d 再去呢度食飯呀!!