Let's hangout in SheungWan❤️ The Hangout Corner🍽💫..我愛慢煮💫 是一種生活態度。一間店如其名,餐廳主打慢煮菜式,意念想保留食物原味道。小小的一間Hongout Corner,風格偏向中國風,放有中式霓虹燈、牌匾。.但菜式🍽 卻則以西式為主,24小時煮安格斯牛扒🐮、16小時美式烤豬仔骨🐽、24小時法式油封鴨髀🦆、48小時羊後膝🐏,款款都好似好吸引。.ll $138🐮24小時煙燻烤頂級安格斯牛肉🐽24小時煙燻烤美式豬腩🐥烤紐堡腸香腸、🍅香草車厘茄🥗雜菜沙律、🥔公司薯仔沙律🥚六十三度溫泉蛋、🥞比利時窩夫一個烤盤有齊咁多野食,真係好吸引又醒神。晚餐🍽 都可以好似早餐咁,好多野食,雞牛豬菜蛋窩夫都有,好豐富,可以一試啊。.ll $9816 Hours BBQ Texas Pork RibsThe Hangout Corner Main,豬仔骨🐽。其實係豬肋骨,看似肉很瘦,肉質卻腍滑,啖啖肉 真的不錯。切開都有4大條,岩晒食肉獸啊。.ll $28Sweet Potato Fries炸至香脆蕃薯條🍟,比薯條多一份香甜。配上黑松露沙律醬,真係會食唔停口。

l[獨食燒烤盤 BBQ Tray for 1]l $138
🐮24小時煙燻烤頂級安格斯牛肉
🐽24小時煙燻烤美式豬腩
🐥烤紐堡腸香腸、🍅香草車厘茄
🥗雜菜沙律、🥔公司薯仔沙律
🥚六十三度溫泉蛋、🥞比利時窩夫

l[16小時美式煙燻烤豬仔骨]l $98
16 Hours BBQ Texas Pork Ribs

l[炸蕃薯條]l $28
Sweet Potato Fries
炸至香脆蕃薯條🍟,比薯條多一份香甜。
配上黑松露沙律醬,真係會食唔停口。

l[芝士忌廉菠菜苗]l $28
Cheesy Creamy Spinach
滿滿忌廉芝士汁糖成既菠菜苗🌿,滿有奶香。

l[芝士溫泉蛋大啡菇]l $28
Cheesy Egg Portorbello

大啡菇🍄 盛載住一顆半熟流心溫泉蛋🥚,加上焗焦香既芝士🧀,一口吃在嘴裡 滿足矣。

l[水果茶 Fruit Tea]l $35
用上新鮮:荔枝、藍莓、士多啤梨🍓,製成既水果茶🍹。滿有鮮果香味,好fresh。
l[朱古力咖啡 Caffe Mocha]l $38
濃濃朱古力🍫 配上咖啡☕️,每口都好rich。

呢間分店真係幾隱蔽,係上環近山邊走下既小街,但入內 餐廳環境都幾舒服,而且食物價錢合理又無加一,其實都幾抵食架。來~一起慢活一下吧。
×××[我愛慢煮 -The Hangout Corner]×××