2019-12-20
雪糕喱家嘢不嬲唔係我必食項目,不過老婆大人極力推薦喺K11 Musea嘅DAMA,話佢哋嘅全素軟雪糕好鬼正喱日就同佢嚟試一試啦! 喱日有4種味道軟雪糕揀,紅肉火龍果同芒果老婆大人已經食過N次,咁食新味貓山王榴槤同西西里島開心果軟雪糕啦! 軟雪糕造型好小雲玩意喎哈哈!食咗開心果軟雪糕先味道又幾濃郁香醇,估佢唔到冇奶冇蛋做出嚟又幾鬼滑口喎!之後食我哋都鍾意嘅貓山王榴槤味軟雪糕,頂吖咁鬼香榴槤味嘅食落去好似食緊榴槤肉一樣,我終於明白老婆大人點解次次去K11 Musea都要食返杯軟雪糕先安樂。 食過凍冰冰嘅雪糕後最好整啲熱嘢落肚!貼心嘅大媽原來有熱辣辣嘅湯賣,仲係我鍾意嘅燉蟲草花合桃腰果粟米甘筍湯,須然係素湯不過好足料飲落好清甜唔錯。 老婆大人就鍾意飲粟米芋粒湯喱個冬天飲真係一流,香夾滑又唔漏而且好飽肚,細胃口嘅女生真可以當正餐食,老婆大人仲未食到薑汁菠蘿軟雪糕,又有籍口下去再去食過嘻嘻!